Kommunális tűzoltó gépjárművek

új RT

A Rosenbauer RT (Revolutionary Technology) egy teljesen új típussorozat, mely mérföldkő a tűzoltó gépjárműgyártás terén. 2020 szeptemberben bemutatták a világ első hibrid tűzoltó gépjármüveit.

További információk a prospektusban és a videóban érhetők el.

új AT

A Rosenbauer új AT (Advanced Technology) sorozat új mércét állít. A gyártósor több mint 5.000 darab gépjármű megépítéséből szerzett tapasztalata újításokban és műszaki innovációkban jelenik meg. Ami bevált, azt továbbfejlesztik. Ehhez hozzájönnek a bevetéseken még nagyobb gyorsaságról és biztonságról gondoskodó folyamatos újítások.

További információk a prospektusban és a videóban érhetők el.

ET

A Rosenbauer ET (Efficient Technology) típussorozatot városi használatra fejlesztették az AT járműveknél ismert és bevált költséghatékony megoldásokra alapozva. A szabványosított típus variálható kialakítással és opcionális komponensekkel kínál az ET a tűzoltóságok számára szabott járműtechnológiát és kialakítást. Elsősorban a gazdasági csomagra került nagyobb hangsúly. Opcionálisan elérhetők az alvázak (MAN, Mercedes-Benz, Volvo, Scania és Renault) 12 tonnától egészen 20 tonnáig különböző keréktávolsággal.

További információk a prospektusban érhetők el.

új CT

Az új Rosenbauer CT (Compact Technology) típussorozatba kis, legfeljebb 13 tonnáig terjedő gépjárművek tartoznak. Kompakt méreteivel és csekély súlyával a Compact Technology felépítmény koncepció sok teret hagy a legénység és a málha számára anélkül, hogy le kellene mondani a biztonságról és a teljesítményről. A gépjármű kialakításában maximális rugalmasság áll az Önök rendelkezésére.

További információk a prospektusban és a videóban érhetők el.

új MT Municipal

Az új Rosenbauer MT (Modular Technology) típussorozat a jól ismert CBS kiforott technológiáját váltja fel, mely egyedi magasfokú egyéniséget biztosítja az önkormányzati használatra szánt egyedi tűzoltókocsik tervezésében és gyártásában. A professzionálisan kifejlesztett, modulárisan és iparilag gyártott karosszérián, a legkorszerűbb alumínium konstrukción alapulva, az egyedi tűzoltó gépjárművet kifejezetten a vevő igényeinek megfelelően alakították ki.

Ami az alkalmazási területet, az üzemeltetési taktikát, a kompaktságot és a manőverezhetőséget illeti, ez a rendkívüli nehézszivattyú-koncepció megfelel a nemzeti és nemzetközi irányelveknek.

További információk a prospektusban és a videóban érhetők el.

Magasból mentő tűzoltó gépjárművek

Létrás gépjárművek

Az újonnan továbbfejlesztett Rosenbauer létrás gépjárművek és hidraulikus emelőkosarak közvetlenül a gyakorlati tapasztalatok alapján fejlődtek – a megváltozott bevetési körülményeknek megfelelően a gyártás közvetlenül, de következetesen reagál. Mindig a tűzoltóság érdekei állnak a figyelem középpontjában. A tűzoltók ezért hagyatkoznak világszerte Rosenbauer-re.

Teljesen mindegy, hogy szűk utak, parkoló autók, vagy dús zöldövezeti növényzet vesz körül, a bevetések helyszínei éppúgy eltérőek, mint a terhelhetőséggel és funkcionalitással szemben támasztott követelmények. Annak érdekében, hogy a bevetés helyszínét a szűk környezetben is meg lehessen közelíteni, Rosenbauer mérnökei különös hangsúlyt helyeznek úgy létrás gépjármű felállításának rugalmasságra, mint a kompakt elfordulási sugarára.

További információk a prospektusban és a videóban érhetők el.

 

Hidraulikus emelőkosarak

A Rosenbauer hidraulikus emelőkosarak maximális teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak, különböző alvázakon. Kiviteltől függően a hosszú élettartamú High-Tech termékek kivétel nélkül teljesítik az EN 1777 vagy NFPA 1901 szabvány követelményeit, és 32 m-től 62 m-ig terjedő munkamagasságot érnek el. A gépek állásidejét gyakorlati szempontok szerint kialakított meghajtó- és vezetőelemek csökkentik. A teleszkópos hidraulikus gémszerkezetet kiváló minőségű anyagok és tökéletes dizájn teszik a magasból mentés kiemelkedő elemévé, a stabilitást biztosító egyedi megoldás pedig minden helyzetben folyamatosan biztonságos, jól megtámasztott működést biztosít.

További információk a prospektusban érhetők el.

 

REPÜLŐTÉRI TŰZOLTÓ GÉPJÁRMŰVEK

PANTHER

Annak érdekében, hogy a vonuló személyzet számára még nagyobb biztonságot, használati és kezelési komfortot, valamint oltásteljesítményt nyújtson, Rosenbauer továbbfejlesztette a PANTHER 4×4-et, 6×6-ot és 8×8-at. Új és innovatív jellemzőivel, maximális teljesítményével, biztonságával és funkcionalitásával a következő PANTHER generáció meggyőző.

A PANTHER Hightech-standardjának legmagasabb szintjét sok évi tapasztalat, a kreatív elmék, a jól képzett technikusok és a legmagasabb szintű ipari gyártás biztosítja. A rugalmas gyártási lehetőségek egyénre szabott megoldásokat tesznek lehetővé.

További információk a prospektusban és a videóban érhetők el.

új MT Airport BUFFALO

Az új MT Airport BUFFALO egy a jól ismert, korábbi CBS típussorozatot váltja, amely a kifutópályákon és azok mellett nehéz terepen történő gyors és hatékony bevetésre tervezett repülőtéri tűzoltó gépjárműfecskendő.

Egy olyan termék, amely az optimálisan egymáshoz illeszkedő Rosenbauer komponensek révén megfelel a repülőtéri tűzoltók magas követelményeinek és igényeinek. Az össz-rendszerbe tökéletesen integrált innovatív, praktikus megoldások révén a BUFFALO gépjárműfecskendő speciálisan a repülőtéri területnek megfelelő felszereltséggel rendelkezik.

További információk a prospektusban értehők el.

Önjáró lépcső

Az önjáró lépcső egy a repülő utasainak gyors evakuálására szolgáló gépjármű, amely ugyanakkor a tűzoltók, műszaki mentők és orvosok számára biztonságos bejutást biztosít a repülőgép belsejébe.

Az önjáró lépcsőnél előtérbe a robusztusság és az egyszerű kezelés került – a többszörösen támogatott intuitív kezelési koncepció különösen kiemelendő, miszerint az összes funkció kezeléséhez egyetlen személy elegendő.

További információk a prospektusban érhetők el.

Létesítményi tűzoltó gépjárművek

új MT Industry

Az új Rosenbauer MT (Modular Technology) a CBS (Customized Body System) típussorozatot váltja, ahová univerzális létesítményi gépjárműfecskendők tartonak. A kezelés és a tűzvédelem az ipari területen a tűzoltók számára különös kihívást jelent.

A CBS szükséges rugalmasságot és nagymértékű alkalmazkodóképességet kínál az ipari tűzoltóságok különleges igényeinek és követelményeinek történő megfelelés érdekében.

További információk a prospektusban érhetők el.

KÜLÖNLEGES TŰZOLTÓ GÉPJÁRMŰVEK

Erdőtűzoltó gépjárművek

Az erőtűzoltó gépjárművek az erdő- és bozót-, valamint nehezen megközelíthető terepen keletkezett tüzek oltására kifejlesztett gépjárműfecskendők. Az egy-abroncsos, kiemelkedő terepjáró képességű öszkerékmeghajtású alvázon olyan felépítményi elemek kerültek elhelyezésre, mint pl. tűzoltóanyag tartály, szivattyú, valamint megfelelő felszereléseket tartalmazó málhaterek. A raj biztonságát a gépjárművön található biztonsági berendezések a lehető legnagyobb mértékben szavatolják. A tűzoltás közbeni optimális védelem értekében a felépítményen álló- és/vagy ülőhelyeket lehet kialakítani. Ennek köszönhetően már nem kell feltétlenül elhagyni a gépjárművet.

További információk a prospektusban érhetők el.

Műszaki mentő gépjárművek

A Rosenbauer műszaki mentő gépjárművek a több évtizedes tapasztalatot egyesítik az ipari alumínium válaszfalgyártás és a kiváló minőségű lézer technológia Know-how-jával. Az önhordozó felépítmény struktúra a tűzoltó-technikai felépítmény számára maximális torziós ellenálló képességet, minőséget és hosszú élettartamot garantál.

További információk a prospektusban érhetők el.